Εκπαίδευση
Εγγραφή
|

education

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο της Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής αφορούν σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και μετεκπαιδευτικό επίπεδο.

Μαθήματα: Σε προπτυχιακό επίπεδο περιλαμβάνει το επιλεγόμενο μάθημα για τους φοιτητές Ιατρικής “Ανάπτυξη & Συμπεριφορά του Παιδιού και Εφήβου” -(μαζί με την Εφηβιατρική). Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, περιλαμβάνει τη σειρά μαθημάτων “Το Παιδι΄με Ειδικές Ανάγκες-Ειδική Αγωγή” στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική – Έρευνα”.

Κλινική Εκπαίδευση: περιλαμβάνει τη συστηματική εκπαίδευση των Ειδικευόμενων Παιδιάτρων της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων Παιδιατρικών Κλινικών της Αττικής. Στη Μονάδα μετεκπαιδεύονται επίσης Παιδίατροι που θέλουν να εξειδικευτούν ή να ευαισθητοποιηθούν στα προβλήματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς των παιδιών.

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιάτρους: Η εξειδίκευση της Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, όπως και πολλές άλλες παιδιατρικές εξειδικεύσεις, βρίσκεται σε διαδικασία αναγνώρισης. Το πλήρες Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα οδηγεί στη λήψη πιστοποιητικού γνωστικού αντικειμένου στην Αναπτυξιακή & Συμπεριφορική Παιδιατρική απο την Α΄ Παιδιαυτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ η μερική εκπαίδευση στην απόκτηση εμπειρίας/ευαισθητοποίησης στο αντικείμενο.Το Εκπαιδιευτικό Πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» τον Ιανουάριο 2013 και στον Τομέα Υγείας Μητέρας Παιδιού τον Φεβρουάριο 2013. Δυο Παιδίατροι εκπαιδεύονται για το πλήρες πρόγραμμα απο τον Απρίλιο 2014.

Οι εκπαιδευτικές και μετεκπαιδευτικές δράσεις, εκτός απο Παιδιάτρους, αφορούν επίσης επιστήμονες σχετικών ειδικοτήτων.

Διοργάνωση Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων/Ημερίδων:

  • Εκπαιδευτική Διημερίδα με τίτλο «Τι συμβαίνει με τα παιδιά μας; Αναπτυξιακά, συμπεριφορικά και συναισθηματικά προβλήματα» συνδιοργάνωση με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού, 29 & 30 Νοεμβρίου 2013, Αθήνα.

 

  • Ημερίδα με τίτλο «Καινοτόμα Εκαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή», συνδιοργάνωσημε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, 19 Οκτωβρίου 2013, Αθήνα.

 

  • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού: Σύγχρονες Προσεγγισεις, Τεκμηριωμένη Πρακτική», συνδιοργάνωση με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού, 2 Φεβρουαρίου 2013,Αθήνα.

 

  • 1ο, 2ο & 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Εφηβιατρικής με διεθνή συμμετοχή, συνδιοργάνωση με την «Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής» και το «Κολλέγιο Παιδιάτρων», 2012-2014

 

  • Ημερίδα με τίτλο «Παιδί και Στρες», συνδιοργάνωση με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού, 3 Νοεμβρίου 2012, Αθήνα.

  • «Εκπαιδευτικό σεμινάριο 30 ωρών για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας», συνδιοργάνωση με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της ΔΕΠΥ (Φεβρουάριος 2010 -Ιούνιος 2010), Αθήνα
  • Ημερίδα με τίτλο «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας και Συν-νοσηρότητα», συνδιοργάνωση με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της ΔΕΠΥ, 21 Φεβρουαρίου 2009, Αθήνα.
Θηβών και Λεβαδίας, 115 27, Γουδί